Și Cluju’-i în beznă

Citeam mai devreme știrea că cei doi brutari din Sri Lanka ar putea lucra la stat – oferta venită de la Cluj.

În cuprinsul articolului se menționează o postare pe facebook a Președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe:

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Cluj – societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania.”

Poate că aș fi ignorat știrea dacă în ultimele zile nu s-ar fi întâmplat în Cluj Napoca următoarele:

  • Vineri, îmi comand un taxi prin aplicația Clever. În această aplicație nu mi-am dat numele adevărat. Aici sunt Mario Pepsi. Cand ajunge taximetristul îmi spune ca a stat un pic pe gânduri dacă să accepte sau nu comanda, pentru că a crezut că sunt țigan. E al treilea taximetrist în interval de 2 săptămâni care îmi spune asta.
  • Duminică dimineața la biserică erau mai multi copii romi ce cerșeau. Lumea se ferea de ei de parcă aveau lepră.
  • Duminică seara, meci în Gruia: CFR vs FCSB. În zona în care stăteam eu (Tribuna 1, Sector 22) am auzit de cel puțin 100 de ori cuvântul «cioară».

Uscături sunt și la Cluj, nu doar în Ditrău.

Așadar, parafrazând un geniu, răul nu există, domnule Tișe, cel puţin nu există prin el însuşi. Răul este pur şi simplu absenţa binelui, absenţa lui Dumnezeu. Ca şi în cazurile anterioare  (i.e. frigul – absența căldurii, întunericul – absența luminii) este un termen pe care omul l-a creat ca să descrie absenţa lui Dumnezeu în sufletele noastre.

Domnule Tișe, ce-i drept Cluju’-i mai mult decât câțiva taximetriști, suporteri sau enoriași rasiști, însă preocupați-vă să nu lipsească Dumnezeu din Cluj și vă garantez că muncitori din Sri Lanka vor poposi liniștiți și pe aceste meleaguri.

0 Shares:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

wizzairsucks.com

Povestea începe în 23 iulie 2019. Știind că pe 26 octombrie 2019 urma a se juca la Barcelona…