Despre mine

Salutare!

Numele meu este Marian Bota. M-am născut în toamna lui ’86 în Vișeu de Sus, Maramureș (aici se întâlnește râul Vaser cu râul Vișeu). E un loc fain ce merită vizitat.

În 2005 m-am mutat la Cluj Napoca. Am terminat facultatea de drept la Babes Bolyai, după care am rămas aici. Cu toate astea, tot moroșan mă simt.

Din 2011 sunt avocat. Am avut șansa să mă alătur unei echipe unde mi s-a acordat încredere și astfel am putut să mă dezvolt. După aproape 10 ani sunt tot alături de cei cu care am început.

Vorbesc bine italiana (așa mi s-a transmis cel puțin) și prin urmare o parte importantă a oamenilor cu care colaborez sunt italieni.

Îmi place să încerc să rezolv probleme juridice, iar marea lor majoritate le rezorv.

Care e secretul?

Nu e niciun secret. E muncă, e dedicare, e implicare.

Harper Lee spune în cartea …Să ucizi o pasăre cântătoare că «n-ai să înțelegi niciodată cu adevărat o persoană până ce nu vezi lucrurile din punctul ei de vedere».

Asta încerc să fac. Să văd lucrurile din punctul de vedere al clientului. Iar pentru a vedea lucrurile din perspectiva clientului, trebuie să te implici. De asta mare parte din problemele juridice cu care m-am confruntat și-au găsit soluția. Pentru că m-am implicat. Iar implicarea e de multe ori la modul că plutesc în urma unor decizii favorabile și ma doare stomacul în urma unora nefavorabile.

Și pentru că viața de avocat e un cumul de reușite și nereușite, de decizii corecte și de decizii greșite, am ales să fac acest blog. Scopul e acela de a împărtăși din experiențe, așa cum se văd prin ochii mei.

O sa scot în evidență și bunele și relele. Ambele sunt importante în egală măsură. Poate cu un plus pentru rele. Fredrik Backman spune în cartea Un bărbat pe nume Ove că «oamenii buni se nasc din propriile greșeli și că, adesea, devin încă și mai buni decât dacă n-ar fi greșit niciodată.»

Dacă aveți o problemă juridică și apreciați că v-ar putea fi util sfatul meu, dați-mi un mail pe contact@marianbota.ro sau folosiți formularul de contact.

close