Mie nu, mie nu sau il dolce far niente a la Cluj

Cum se joacă Direcția Generală Poliția Locală Cluj, de-a " Mie nu, mie nu "
Sursa: https://www.eturbonews.com/

Cum se joacă Direcția Generală Poliția Locală Cluj, de-a “Mie nu, mie nu”

La cei 3 ani și jumătate ai săi, Elena preferă un joc în 3 ce presupune ca eu să o ridic de o parte, Ana de cealaltă parte și sa tragem de ea de la unul la altul și să zicem «mie, mie».

Se pare că așa se joacă ei la gradiniță cu jucăriile. S-a gândit ca acasă să aducă jocul la alt nivel.

Se distrează copios să își vadă părinții că duc un fel de luptă mimată pentru ea. După ce unul dintre noi izbutește, procedura se reia. De această dată trebuie să câștige celălalt, ca să fie toată lumea împăcată.

Ei bine, se pare că inclusiv autoritățile locale clujene fac un joc oarecum similar. Au adaptat jocul, pasându-și atribuțiile unul altuia, pe principiul “Mie nu, mie nu“. 

În concret, la 28.02.2020 am înregistrat pe rolul MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA (Serviciul Control urbanism şi disciplina în construcţii) o cerere prin care, în virtutea atribuțiilor acestora, le-am solicitat:

  • să verifice dacă proprietarii podului unui imobil din municipiul Cluj Napoca au efectuat / efectuează lucrări ce duc la schimbarea destinației imobilului din pod neutilizabil în spațiu de locuit;
  • în ipoteza în care în urma verificărilor se constată că se efectuează astfel de lucrări, să verifice dacă proprietarii dețin autorizație de construire pentru schimbarea destinației imobilului din pod neutilizabil în spațiu de locuit;
  • în ipoteza în care proprietarii au efectuat / efectuează lucrări ce duc la schimbarea destinației imobilul din pod neutilizabil în spațiu de locuit și nu dețin autorizație de construire pentru schimbarea destinației imobilului, să facă aplicarea prevederile art. 28 alin. (1) din LEGEA nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii[1];

Na-ți-o ție, dă-mi-o mie! 

Ei bine, din consultarea stării cererii pe site-ul Primăriei Cluj (a se vedea graficul de mai jos), rezultă că de la data înregistrării și până în prezent aceasta a fost redirecționată de 14 ori.  În tot acest timp s-a perindat pe la 8 persoane care fac un ping pong cu aceasta.

Iar dacă acest ping pong nu ar fi fost suficient, dl Sabin Leoca înțelege să dojenească petiționarul.  Cum a îndrăznit să formuleze o astfel de sesizare?! Că s-a demarat un audit intern cu scopul de a se depista persoana ce nu și-a îndeplinit atribuțiile.

Răspunsul în aceeași notă

Pare-se însă că auditul s-a încheiat în purul stil românesc de vreme ce azi primesc de la politialocala@primariaclujnapoca.ro următorul e-mail:

Buna ziua, 
 
Către,
Marian Bota pentru dna. …..
 
În urma sesizării dvs. privind lucrările efectuate la imobilele situate pe str. ……, vă informăm că lucrările în cauză au fost sancţionate de ISC Cluj în data de 27.05.2019, agentul constatator având obligaţia de a urmari respectarea măsurilor dispuse, conf.Legii nr.50/1991,art.32 alin.1.
 
Cu stimă,

După ce am primit acest e-mail am verificat starea cererii și apare încă în operare. Sper așadar că nu răspunsul de mai sus este rezultatul verificărilor făcute cu implicarea atâtor minți luminate din Primaria Municipiului Cluj Napoca.

Vreau să cred că dacă în CF-ul imobilului se menționează pod neutilizabil, însă el arată precum în fotografia de mai jos, iar proprietarul nu are autorizație de construire, cei ce veghează la respectarea regulilor și care sunt plătiți din fonduri publice pentru asta, își fac datoria.

În concluzie, o întrebare: atâta lene nu vă doare?


[1] O dată cu aplicarea amenzii pentru contravenţiile prevăzute la art. 26 alin. (1) lit. a) şi b) se dispune oprirea executării lucrărilor, precum şi, după caz, luarea măsurilor de încadrare a acestora în prevederile autorizaţiei sau de desfiinţare a lucrărilor executate fără autorizaţie ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, într-un termen stabilit în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

0 Shares:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like